Pergolák, fedett szigetek a kertünkben

A legtöbb kert tulajdonosnak vágya, hogy szabadidejében bármikor kiülhessen a levegőre.

polikarbonát trapézlemez pergola
 

Leggyakrabban erre a tavaszi, a nyári és az őszi hónapok alkalmasak.
A nyári időszakban viszont a több órás kint tartózkodás az erős UV sugárzás és a nagy hőség miatt lehetetlen vagy kényelmetlen.
A nyári napokon 11 órától délután 5-ig szinte egyáltalán nem tanácsos a napon tartózkodni, még a napozás szempontjából is csak pár percet ajánlott a napon tölteni.

A nyugodt kinti időtöltésekhez, családi összejövetelekhez találták ki a pergolákat, fedett szigeteket.

polikarbonát trapézlemez megfelelő rögzitése

Ezek egyrészt a nap sugaraitól és melegétől, másrészt az esőtől is megóvnak minket, bútorainkat, növényeinket.
A pergolákat úgy kell elképzelni, mint a hagyományos előtetőket, azonban ezesetben nem a házfalhoz csatlakozunk, hanem különálló egységeket képzünk.
Mivel teljesen különálló, így szabadabban gondolkodhatunk, gyakorlatilag a kert bármely részére felépíthetjük, így valódi pihenő szigeteket alakíthatunk ki.
A pergolák alatt a bútorokat díszíthetjük és kényelmesebbé tehetjük textíliákkal, ülőpárnákkal, melyek folyamatosan a bútoron maradhatnak, hiszen a pergola teteje, fedése az esőtől is megvédi az alatta lévő dolgainkat.

A pergola fedésék tekintetében több lehetőség közül is választhatunk.

polikarbonát trapézlemez pergola kialakítés referencia fotó

A polikarbonát lemezekből az egyaránt remek, praktikus és esztétikus megodást jelentenek.

Az előbbi több kamrás, az utóbbi egy rétegű anyagot jelent. Mindegyik lemez UV védelemmel van ellátva, ami ma már nélkülözhetetlen elvárás ha hosszú távra tervezünk.

Mind az üregkamrás, mind pedig a polikarbonát trapézlemez több, különböző színben is elérhető
, előnyeikről, beépítési helyeikről, színekre vonatkozó tanácsainkról itt többet megtudhat >>>

Árnyékosabb helyekre a víztiszta (nem átlátszó!) színű polikarbonátot, erősebb napsütötte részekre pedig az opál (tejfehér) vagy a bronzszínű lemezeket ajánljuk. 

A polikarbonát beépítésével kialakított, modern árnyékolástechnikai fedések alatt még az erősebb napsütés esetén is biztosíthatjuk családunknak, barátainknak és persze saját magunknak a kellemes kinti étkezéseket, a nyugodt pihenést. 

polikarbonát trapézlemez faszerkezet pergola referencia

A pergola tulajdonosok az őszi esős, de még kellemes hőmérsékletű időben további különleges szabadtéri élményekhez juthatnak.
A polikarbonát lemezes fedett szigetekkel a nyári szabadtéri tartózkodásunk még kellemesebbé tehető és meghosszabbítható.
A fényáteresztő polikarbonát tető növényeinknek is kellemes védelmet ad.
A számukra szükséges éltető fényt átengedi, a nyári záporok, viharok káros hatásaitól azonban megvédi, ezért pergolánk belülről Leanderekkel és egyéb mediterrán növényekkel gazdagon díszíthetők, különlegessé varázsolhatók.

polikarbonát trapézlemez pergola lecsavarozás referencia

Anyagválasztással, tervezéssel kapcsolatosan keresse Ügyfélszolgálatunkat ! Várjuk megkeresését.




Cikkben előforduló termékek

üregkamrás polikarbonát lemez

üregkamrás polikarbonát lemez

Brett Martin
3.990 Ft +Áfa -tól / m2



Részletek

polikarbonát trapézlemez

polikarbonát trapézlemez

Polymetall
5.185 Ft +Áfa -tól / m2



Részletek

  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2021.11.30
PROJEKT- INFORMÁCIÓK GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04519

 
Schnaider Polymetall Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata

BŐVEBBEN

2020.09.23
Projektinformációk


PROJEKTINFORMÁCIÓK

VEKOP-1.2.6-20-2020-00443

BŐVEBBEN

2020.06.05
Tekercses takaróprofilok


Nyílászáróbeépítésen a sor, de nem tudja mit kezdjen a szerkezet körül látszódó hibákkal, hézaggal? A megoldás nem más, mint a takaróprofil. 

BŐVEBBEN