Az alumínium tulajdonságai és előnyei

Milyen esetekben válasszunk alumíniumot ?


Kiváló mechanikai tulajdonságok:

Az alumínium egy nagyon könnyű fém, amelynek fajsúlya 2,7 g / cm3, ami kb. egyharmada az acélnak. Súlyához képest kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik. Az alumínium használata a járművek esetében csökkenti az energiafogyasztást, miközben növeli a teherbírást, ezért előszeretettel alkalmazzák a repülőgépgyártás területén is.

Korrózióálló:

Oxigén hatására az alumínium természetes védőoxid bevonatot képez, ezért erősen korrózióálló. A különböző felületkezelési módok, mint például az eloxálás, festés vagy lakkozás még tovább javíthatják ezt a tulajdonságot. Az alumínium felhasználása ezért ajánlott olyan helyeken, ahol a korrózióállóság kiemelkedő elvárás, például a magasabb építmények esetében.

Jó megmunkálhatóság:

Alacsony olvadásponttal és sűrűséggel rendelkezik. Megolvasztott állapotban számos módon feldolgozható. Az alumínium és ötvözetei tulajdonságainak köszönhetően napjaink általánosan elterjedt és széleskörűen felhasználható alapanyaga lett, hiszen könnyen alakítható és jól hegeszthető.

Hosszú élettartam:

Különösebb kezelés nélkül is évtizedekig gondozásmentesen rábízhatjuk épületeinket.

Újrahasznosítható:

Az alumínium 100% -ban újrahasznosítható, s az eljárás során nem csökken a minősége. Az alumínium újraolvasztása kevés energiát igényel: az elsődleges fém előállításához szükséges energia mindössze kb. 5% -a szükséges az újrahasznosítási folyamatban.

Általánosságban elmondható, hogy fő felhasználási területei:
  • gépipar,
  • építőipar,
  • belsőépítészet,
  • reklámipar

Hogy is volt ?

Az alumíniumot az építőiparban először az 1920-as években használták. A felhasználása elsősorban a díszítő részletek és "art deco" struktúrák felé irányult. Az áttörés 1930-ban történt meg, amikor az Empire State Building (USA) épületeibe alumíniumot építettek be.
Azóta is az alumíniumot az energiahatékony és fenntartható építőanyagok egyikeként ismerik el.
A modernkori építészetben a „Zöld ház” tervezők és kivitelezők kedvelt építési anyagává is vált.




Cikkben előforduló termékek

alumínium lemez, alumínium bordás lemez

alumínium lemez, alumínium bordás lemez

Polymetall
Ár egyedi ajánlat alapján /



Részletek

  • Légkamrás polikarbonát

    Üregkamrás vagy más néven légkamrás, UV álló, tartós, könnyen megmunkálható polikarbonát lemez, melyet teraszok, előtetők, télikertek fedéséhez, oldalbevilágítók kialakításához, régi kopolit üveg kiváltásához ajánlunk. Raktárkészletünkről széles méretválasztékkal várjuk Önöket víztiszta, opál és bronz színekkel.További színek egyedi rendelés alapján elérhetők.

    Tovább »

  • Tömör polikarbonát lemez

    Tiszta, átlátszó, üvegszerű anyag, mely 200x nagyobb ütésállóságot biztosít, mint az üveg, miközben súlya mindössze a fele az üvegnek.  Ez az UV védelemmel ellátott, nehezen törhető, hidegen hajlítható anyag sokoldalúan alkalmazható kültéren, felülvilágítónak, medence téliesítéshez, belsőépítészeti és reklámipari felhasználásra, illetve olyan helyen, ahol biztonsági üveg alternatívákat keresnek, pl. munkagép védelem.

    Tovább »

  • Polikarbonát trapézlemez

    Hullámosított polikarbonát lemezeinket elsősorban tető-felső bevilágítónak vagy függőleges oldalbevilágítók kialakításához ajánljuk. Erős ütésállóság, magas optikai tisztaság és kiváló fényáteresztés kominációja jellemzi, ezért ajánljuk ipari, mezőgazdasági, kertészeti, szabadidős alkalmazásokhoz. Kreatív belsőépítészeti megoldások és a manapság oly népszerű DIY kivitelezések esetén felhasználási területei kifogyhatatlanok !

    Tovább »

Hasznos cikkek

2021.11.30
PROJEKT- INFORMÁCIÓK GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04519

 
Schnaider Polymetall Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata

BŐVEBBEN

2020.09.23
Projektinformációk


PROJEKTINFORMÁCIÓK

VEKOP-1.2.6-20-2020-00443

BŐVEBBEN

2020.06.05
Tekercses takaróprofilok


Nyílászáróbeépítésen a sor, de nem tudja mit kezdjen a szerkezet körül látszódó hibákkal, hézaggal? A megoldás nem más, mint a takaróprofil. 

BŐVEBBEN